Event

Steve Tielens
03
Jun
2018

Steve Tielens

  • Length:02:00 pm

Persmensen spreken van “De volkszanger van Vlaanderen”. De nieuwe Eddy Wally? De Vlaamse Frans Bauer? Niets is minder waar. Steve Tielens (geboren op 25 april 1971 in Boom) is entertainer. Een ambianceman puur sang. Een sfeermaker die als geen ander weet hoe je een onvergetelijk volksfeest bouwt.

Op jonge leeftijd heeft hij de smaak al te pakken. In de horecazaak van zijn ouders ontpopt hij zich als een populaire deejay. Week na week staat de tent op zijn kop. Na zijn legerdienst kiest hij resoluut voor de showbizz.

Het succes laat niet lang op zich wachten. Samen met Wim Soutaer en Sonny O’Brien behaalt Steve in 2000 de finale van de VTM Soundmixshow. Een jaar later eindigt hij op de tweede plaats van het radio programma ‘Ontdek de Ster’.

In oktober 2006 verschijnt de debuutsingle Als Ik Jou Zie. Met het plaatje wil hij dolgraag zoveel mogelijk harten veroveren in Vlaanderen. Hij wil zingen, zijn nummer brengen, een man van het volk zijn. Overal in Vlaanderen promoot hij zijn nummer. Op de markten, in cafe’s, Steve is een harde werker. Als Ik Jou Zie is een schot in de roos, krijgt airplay op Radio 2 en op maar liefst 53 lokale radiostations.

De opvolger Liefde Is Niet Te Koop komt uit in augustus 2007. Ook deze single is een regelrechte hit bij de lokale en regionale radiozenders in Vlaanderen. Steve is “de lieveling” van de vrije radio’s. Een jaar later volgt de feestplaat Een Droom Voor Jou En Mij. Eind 2008 zingt hij de pannen van het dak tijdens de Schlager Revue in de Oktoberhallen te Wieze. Zijn fanclub groeit en voor het eerst duiken synoniemen “als volkszanger nummer 1” op in de pers.

2009 is een sleuteljaar. Zijn muziekcarriére komt in een stroomversnelling en Steve treedt op aan de lopende band. Hij staat op de planken van het Witte Paard te Blankenberge naast Vlaamse topartiesten zoals Laura Lynn en Willy Sommers. In San Marco Village in Schelde is hij één van de smaakmakers tijdens de Rupelschlagerparade. Bijna 2000 liefhebbers van het levenslied gaan uit de bol met tal van Vlaamse artiesten en scanderen aan het eind van de show minutenlang voor hun volksheld uit eigen streek: Steve Tielens!

2010: Steve viert zijn verjaardag met een grootse, uitverkochte show en de fonkelnieuwe single Liefde Kleurt Je Leven. Deze meezinger van formaat is de voorloper van zijn eerste full cd Een Droom die najaar 2010 in de winkels ligt. In september wint de volkszanger de Tekstradio Zomerhit Award. Eind oktober staat hij met Frans Bauer “live” in de Sleuyter Arena te Oostende. Steve treedt op in het Antwerpse sportpaleis voor 9000 mensen en wordt er bekroond als polonaisekoning door Frans Bauer en Eddy Wally.

2011: Steve tourt met Frans Bauer & Christoff & Lindsay en wordt live begeleid door het orkest van Frans. Een tour van 5 optredens maakt deel uit van een mooie start van 2011.

2012: De kers op de taart! Steve ondertekent een platencontract voor 2 albums. Het eerste nieuw album hiervan is een feit . Dit krijgt de toepasselijke titel Feesten Is Mijn Leven. Met een overvolle agenda gaat Steve in Vlaanderen rondtoeren. Met zijn vrolijke versie van Geen Wonder Dat Ik Ween haalt Steve een eerste nationale hitnotering binnen op radio 2 in de ultratop.